13:00

Bosniska FK Behar

Referat: AIF Barrikaden - Bosniska FK Behar

Startelva: Mikael – Henke – Jimmy, Martin, Alex, Alfons – Maksym, Joel, Sträng, Linus – Anders

Avbytare var Majed som kom in som vänsterback efter en halvtimme och spelade i den positionen matchen ut sedan Alex skadat sig och fått utgå (Alfons gick då in i mitten på Alex position), Shakeb som spelade sista 10 minuterna som vänster yttermittfältare och Frmas och Andreas som inte spelade alls.
Vi spelade alltså med Henke som libero bakom en fyrbackslinje, en uppställning med vilken vi i princip alltid gjort bra matcher och så verkligen också nu.

Skulle man beskriva matchen med ett enda ord så blir det nog ”tuff”. Båda lagen satsade stenhårt i närkamperna och trots att domaren höll en hög nivå så duggade frisparkarna och varningarna ganska tätt. Såvitt referenten kan bedöma ledde detta dock till väldigt lite ”hard feelings” spelarna emellan. Bosniska Behar verkade faktiskt också ta det med relativt stort jämnmod att de efter sin succéstart i serien med full pott och 12 plusmål efter tre omgångar fick se sig besegrat av ett lag som nu tog sin första seger.

Vi började bäst och fick också ett jätteläge att ta ledningen i den 10:e min men efter ett missat ett avslut ur friläge missade vi också returen ur ett än bättre sådant. Vi fortsatte att dominera cirka 10 minuter till och höll i bollen väldigt bra utan att skapa några direkta farligheter. Därefter tog Bosniska över i 10-15 min men inte heller de skapade några större farligheter. Mot slutet av halvleken tog vi åter över spelet men den nu långa målchanstorkan fortsatte halvleken ut. Första halvlek dock ”på poäng” till oss för att använda en boxningsterm.

Andra halvlek var i det stora hela ganska lik den första med mycket kamp. Bosniska flyttade nu efterhand upp laget och hade väl periodvis ett större bollinnehav än vi men skapade inte heller nu så många chanser men den nick de hade i stolpens insida i den 68:e min vid ställningen 0-0 hade nog kunnat avgöra matchen till deras fördel om den gått in. Innan dess hade vi redan precis i inledningen av halvleken haft en mycket bra målchans efter ett vackert anfall; Anders rusade från sin bevakning på vänsterkanten, slog en perfekt passning in till Linus som hade ett bra skottläge och nog borde skjutit själv men spelade vidare till Maksym som å ena sidan var helt fri på högerkanten men å andra sidan hade lite dålig vinkel och hans skott räddades också till hörna av målvakten.

Efter att det alltså varit relativt få målchanser fram till dess föll det plötsligt 3 mål sista kvarten. I den 78:e min gjorde Anders 1-0 efter passning från Linus. Från referentens (som var på väg in i omklädningsrummet för att packa ner oanvända kläder) vinkel såg det ut som ett klassiskt Anders-avslut med en säker innerskruv med precision längs marken intill bortre stolpen men en sagesman berättade att det också fanns lite tur med i bilden eftersom en touch från en Bosniska-spelare ställde målvakten lite. Det 2-0-mål som föll 4 min senare var däremot sannerligen inte turbetonat. På ett inlägg från Maksym kastade sig Anders närmast raklång och nickade in den vid främre stolpen. Trots att Bosniska reducerade på ett självmål i 90:e min efter hörna kändes det som att vi hade läget under kontroll under de 3 övertidsminuterna.

Totalt sett en jämn match där vi den här gången efter en mycket bra genomförd match belönades med att ha marginalerna på vår sida. I och med segern avancerade vi också till den 7:e-plats som referenten innan serien tippade at vi skulle belägga (och allt talar ju för att vi får behålla den eftersom det ju bara är 18 omgångar kvar:) ).

Statistik: Hörnor: 1-5 Avslut på mål: 8-5 Avslut utanför 5-7